Közösség

Fancybox-Overlay

Egy nagyon érdekes feladatot kaptam, amely elsőre nagyon egyszerűnek tűnt, viszont a megoldások keresése közben kezdtem rájönni, hogy ez jó kis szavítós feladat.

2014, jún 03.
Blog
Arch Linux

Ahogy egy korábbi blogomban is írtam, lecserélgetem a szervereimen az Ubuntut Archlinuxra. Tegnapi nap folyamán olyan szerverre kellett feltelepíteni, amelyhez nincs fizikai hozzáférés, csupán egy live-hoz hasonló rescue, valamint egy vKVM.

2014, ápr 10.
Blog

A trükk nagyon egyszerű, és csak néhány sorból áll.

function <themename>_preprocess_page(&$vars) {
    if (isset($vars['node']->type)) {
        $vars['theme_hook_suggestions'][] = 'page__' . $vars['node']->type;
    }
}

2014, már 09.
Blog
Server Security

Az internet térhódításával és a programok sérülékenysége miatt egyre több támadás érheti szervereinket. Teljes biztonság és védelem nem létezik, de törekednünk kell arra, hogy a lehető legkisebb felületet biztosítsunk egy-egy támadásra.

Mivel nem tudunk a nap 24 órájában a gép előtt ülni és reagálni, ezért fontos, hogy olyan rendelkezzünk olyan alkalmazással, ami dönt és reagál helyettünk.

2014, már 09.
Blog
Ubuntu Goodbye

Már nagyon régóta foglalkoztat a dolog, hogy nézni kellene a megszokott és már elég jól kiismert Ubuntum helyett valami mást. Sokáig keresgettem, gondolkodtam egy CentOS, Suse váltáson is, mert rpm-csomagokkal tele van a világháló minden egyes szeglete. Végül rátaláltam az Arch Linuxra...

2014, már 07.
Blog
Linux CLI

A történet ott kezdődött, hogy az egyik szerveren lévő shell user jelszava valamilyen oknál fogva illetetéktelenek kezébe került. Ráadásul ennek a felhasználónak az adott szerver sudo jogais volt.

2014, már 04.
Blog