Cloud tanácsadás

Pár évvel ezelőtt, amíg a felhő még csak egy hóbortnak számított, ma már komplett IT infrastruktúrák épülnek rá és szerves részét képezik a mindennapjainknak.

Természetesnek vesszük, hogy Spotify-n keresztül hallgatunk zenét, Netflixen keresztül nézünk TV-t, Zoomon, Teams-en keresztül tartjuk a kapcsolatot kollgáinkkal és az ügyfeleinkkel, vagy akár családtangjainkkal és o365-ben tartjuk a leveleinket, hogy bárhol, bármilyen eszközről el tudjuk azt érni.

A 2019-ben Kínából indult és néhány hónap alatt a teljes világot elborító Koronavírus (COVID-19) teljesen átalakította a netes életünket. Azok, akik képes és lehetőségük volt rá, távmunkára készültek.

A távmunka első hetében az internet vonalak kihasználtsága jelentősen megnövekedett. Mind a Netflix, mind a Youtube arra kényszerült, hogy korlátozza a felhasználók felé a sávszélességet és letiltották a 4K tartalmakat.

Nagyon sok cég ekkor döbbent rá, hogy a sarokban lévő kis szerverszobája és a drágán megvásárolt szerverei nem sokat érnek, ha a kollégáinak otthonról kell dolgozniuk és a céges hálózatot egyáltalán nem, vagy csak keservesen érik el.

Azok a cégek, akiknek szolgáltásaik és belső infrastruktúrájuk jelentős része a felhőbe költözött már korábban, könnyen vették fel a versenyt és minimális erőfeszítést kellett tenniük annak érdekében, hogy a kollégáikat átállítsák távmunkára.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot